Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Andorra la Vella

Andorra, Andorra, Látnivalók

Andorra la Vella

Andorra, Andorra, Látnivalók
  • Cím: AD500 Andorra la Vella Andorra

Andorra le Vella Európa legmagasabban fekvő fővárosa, legalacsonyabb pontja 1029 méterre van a tenger szintje felett. A 8000 lelkes kisváros keskeny főutcái a nyári főszezonban megtelnek turistákkal. Ilyenkor a vendégek száma többszöröse a helyi lakosokénak, de télen sem sokkal jobb a helyzet.

A város főtere a Plaza del Poble, a templom mellett kapott helyet Benlloch püspök szobra. A Szent István vértanúról elnevezett templom Andorra legmagasabb rangú lelkipásztorának, Andorra la Vella esperesének plébániája. Még áll a téren néhány szép régi épület, a polgármesteri hivatal, a püspöki megbízott hivatala, a Casa Rossel, a Casa Molines és az imponálóan egyszerű Casa D'En Guillemo.

A templomtól néhány lépésre kezdődik a keskeny utca, amely a Casa de la Vallhoz, az andorrai parlamenthez és a törvényszék épületéhez vezet. A hátsó falnál áll Vilodomat jellegzetes andorrai öltözékű fiatal párt ábrázoló szobra.

Az egykori királyi út, a Cami Real elején látható a szépen faragott, kétméteres kőkereszt. A Creu Grossa nagykereszt XVI. századi ismeretlen kőfaragóművész alkotása, egykor a város egyik bejáratát jelezte.Andorra la Vella
Andorra, Andorra
Copyright: Photo Dean   Forrás: flickr

Andorrai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!